archived Slam Allen 11/04/2022

Introductie

Tijdens zijn jeugd speelde Slam Allen drums voor de familie soulband 'The Allen Brothers'. Later kreeg hij gitaarles van vader Harrison Allen en zijn oom Cecil Allen. Hij bleek een natuurtalent, en werd hierin verder ondersteund door zijn familie. Vandaag, met zes albums op zijn naam, reist Slam de wereld rond om op festivals te spelen van Argentinië tot New York, Italië tot Florida, Zwitserland tot Chicago, en verder dan dat!

Deze getalenteerde kerel was ooit de bandleider van de legendarische (Grammy genomineerde) James Cotton. Slam Allen ziet hem als zijn leermeester, en is zeer dankbaar voor al de ervaring die hij mocht opdoen.

Het is zijn tweede bezoek aan België, na een passage in Haringe (Blaublues) in 2016. Rootsville schrijft daarover op zijn website:

Slam speelt een variatie van stijlen van blues tot soul, van Memphis tot Chicago. Zijn CD is genomineerd als “best new cd by a new artist 2016 door BMA Hij bracht ambiance en swing in de zaal met zijn soulstem en prachtige gitaarsolo’s. Met I Can get no Satisfaction van de Stones deed hij het publiek meezingen en drukte hij verschillend mensen vooraan de hand. Wanneer hij plots beslist om tijdens Hey Joe van Jimi Hendrix de mensen al gitaar spelend te begroeten vooraan in de zaal is de euforisch. Ook toetsenist Pietro Taucher gaat nog een solo op zijn Keyboard. Slam Allen, bassist Jeff Anderson, drummer Garmine Bloisi en Pietro Taucher op keybords gaven een fantastische set.

(Rootsville 2016, https://www.rootsville.eu/2016%20concert%20reports/reports/20161112%20blaublues.html)