archived Ray Fuller Band 17/10/2022

Ray Fuller Band

Introductie

Zanger-gitarist Ray Fuller uit New Albany, Ohio, zit al 45 jaar in het “bluesvak”

Hij kreeg zijn eerste gitaar, een Gibson Melody Maker, op achtjarige leeftijd en werd op jonge leeftijd geïnspireerd door de invasie van de Britse blues bands. Later wordt Fuller's passie voor de Blues aangewakkerd met de ontdekking van de originele Blues-groten; John Lee Hooker, Muddy Waters, BB King, Elmore James. De jonge Ray Fuller was vooral dol op John Lee Hooker. The Ray Fuller Band wordt in 1974 opgericht en evolueert in 1978 naar Ray Fuller And The Bluesrockers.

In de jaren tachtig en negentig staat Ray Fuller dikwijls met grootheden op de planken als Muddy Waters, John Lee Hooker, Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy, Junior Wells en Albert Collins.

Tussen 1989 en 2003 brengt hij verschillende cd's uit met The Bluesrockers. Daarna wordt het tot 2010 stil rond Ray Fuller. Met een nieuw management achter hem begint Ray zich te concentreren op de slide gitaar. Guitar Player Magazine schrijft daarover:

Sounds like Elmore James and Hound Dog Taylor tempered with the rowdiness of George Thorogood.

De hernieuwde aandacht die Ray krijgt voor zijn unieke slidestijl brengt hem op grote bluesfestivals in Amerika, Canada en Europa.

Line-up

Ray Fuller: guitar/vocals
TC Whitmire: drums
Cliff Starbuck: bass