archived Nirek Mokar & His Boogie Messengers feat. Sax Gordon 05/12/2022

Nirek Mokar & His Boogie Messengers feat. Sax Gordon

Introductie

Tijd om de heupen los te maken en stramme benen op  te warmen.  Met Nirek Mokar kan u zich verwachten aan een avond boogiewoogie-fun van de bovenste plank.

De jonge Parisien kreeg de smaak al vroeg te pakken. Zijn vader werkte in Paris Boogie Speakeasy waar hij de groten van het genre zag spelen.  Op zijn tiende (!) leerde hij zichzelf piano spelen in de club.  Hij legde zich toe op boogiewoogie, maar ook blues, jazz en rock ’n roll konden op zijn passie rekenen. In 2022 voegde hij een vierde album, Live in Soustons, aan zijn repertoire toe.  De twintigjarige getuigt van een verrassende maturiteit en een uitzonderlijke swing.  Dat maakt hem een geliefde gast in clubs zoals Le Caveau de la Huchette in Parijs en talrijke festivals in Frankrijk en daarbuiten. 

Nirek Mokar speelde al eerder met de Amerikaanse, Boston-based saxofonist en entertainer pur sang Sax Gordon.  ‘Honking jump blues style of jazz’, het kind moet een naam krijgen. Sax Gordon is extravert, bezit een flinke dosis humor, is geïnspireerd door oudere tradities en klinkt toch eigentijds.  Deze oude rot in het vak samen op het podium met jong geweld Nirek Mokar, dat moet wel vonken geven. 

De line up  wordt verder aangevuld met Stan Noubard Pacha, dé Franse bluesgitarist die met Benoît Blue Boy al mocht aantreden op het Montreux Jazz Festival. Nicolas Dubouchet neemt de contrabas voor zijn rekening.  Deze rockabilly-ancien staat bekend als meester van de ‘slap bass’. Tot slot zien  we Simon Boyer aan de drums. Hij leidt zijn eigen percussieschool in Westchester, NY en is een veelgevraagd freelance drummer voor tal van ensembles en artiesten.

Samengevat, kom u verwarmen aan dit  intergenerationeel feest in deze donkere wintermaanden. U krijgt er geen spijt van.