archived New Blues Generation 07/11/2022

New Blues Generation

Introductie

Na Mississippi, Louisiana, Chicago en Colorado verleggen we onze blik naar naar Wisconsin. De 22-jarige Stephen Hull heeft nooit een specifieke opleiding gevolgd. Op z'n 14e heeft hij een gitaar vastgepakt om de blues te leren spelen.

Na gespot te zijn door de legendarische Alligator platenbaas Bruce Iglauer, begon Stephen de mythische bluesscene van Chicago aan te doen met zijn groep Stephen Hull Experience. Dit was nét voor de Covid-19 pandemie. Was die pandemie er niet geweest, dan was Stephen Hull nu al één van de belangrijkste artiesten in Chicago. Als het op invloeden aankomt, noemt hij Albert King de belangrijkste, samen met BB King en Elmore James.

Aan zijn zijde vinden we - een openbaring - Andrew Alli. Op 32 jarige leeftijd bracht deze zanger en harmonicaspeler uit Richmond (Virginia) een veelgeprezen debuutplaat uit. Zijn mondharmonicaspel wordt omschreven als beheerst en nauwkeurig. Zijn stem als warm en expressief. Voeg hier de slimme - vaak autobiografische - teksten aan toe en je hebt de perfecte ingrediënten voor een topcomponist -en performer. Andrew is een echt natuurtalent en maakt indruk met zijn gemak en vermogen om zijn verschillende invloeden te laten samensmelten: Chicago blues, Jump blues, East Coast blues...

Stephen Hull en Andrew Alli ontmoetten elkaar in 2020. Er was meteen een klik. Dit is ongetwijfeld niet het laatste wat we gaan horen van deze nieuwe cuvée van de New Blues Generation.

Line-up

Stephen Hull: gitaar, zang
Andrew Alli: harmonica, zang
Samuel Winterheimer: bas
Victor Reed: drums