archived Kyla Brox Quartet 19/12/2022

Introductie

“The finest female blues singer of her generation”

De 42-jarige diva groeide op in de omgeving van Manchester in een muzikale familie.  Vader Victor Brox, charismatische blueslegende, stimuleerde zijn dochter om haar talenten te ontdekken en ontplooien.  In 2008 huwde ze bassist Danny Blomely met wie ze al sinds haar tienerjaren het podium deelde in The Victors Brox Blues Train, tot later het Kyla Brox Quartet in het leven werd geroepen. 

Kyla speelde en zong een indrukwekkend palmares bijeen.  Zo won ze de UK Blues Challenge 2018 en de European Blues Challenge 2019, werd ze verkozen tot Best Female Vocalist 2019 en haalde ze de halve finale van de International Blues Challenge 2019.  Haar albums Throw Away Your Pain en Pain&Glory konden op internationaal applaus rekenen.  

Je moet het haar nageven, deze singer songwriter weet de ziel van soul en blues te vangen als geen ander.  Haar stem meandert moeiteloos tussen tederheid en levenspijn, brutaliteit en vrolijkheid.  Eén brok emotie, zonder ooit in clichés of meligheid te vervallen.  

De overige bandleden zetten de kracht van deze grote dame extra in de verf.  Paul Farr is sinds tien jaar de vaste gitarist van Kyla.  Met zijn betoverend gitaarspel kon hij werken met namen als Tom Jones, Lily Allen en Joss Stone. Mark Warburton neemt de drums voor zijn rekening.  Zijn virtuositeit bracht hem op talloze Europese podia.  Hij drumde onder andere voor Gloria Gaynor, Curtis Harding en The Osmonds. Danny Blomeley maakt het rijtje af met diep geïnspireerd basspel, maar ook akoestisch creëert hij magische momenten.