archived Guy Davis 16/05/2022

Guy Davis

Introductie

De Amerikaanse bluesgrootheid Guy Davis komt in mei 2022 zijn nieuwe album Be Ready When I Call You (was genomineerd voor een Grammy) voorstellen in Europa. Guy Davis bewees de afgelopen jaren veel meer te zijn dan alleen een bluesman. Moeiteloos mengt hij invloeden van country, americana en Europese singer-songwriters in zijn muziek. Zijn twee meest recente platen Sonny & Brownie's Last Train (2018) en Be Ready When I Call You (2021) werden telkens genomineerd voor de Blues Music Awards én de Grammy's. 

Guy Davis is muzikant en acteur. Hij schitterde in Broadway-producties en werd al gelauwerd met een 'Keeping the Blues Alive Award'. De New Yorker is de zoon van de bekende acteurs en activisten Ossie Davis en Ruby Dee. Hij groeide op middenin de zwarte burgerrechtenbeweging van de jaren 1960 en mocht Pete Seeger een goede vriend en mentor noemen. Guy Davis live is een garantie voor intense concerten vol humor, sterke verhalen, mighty fine guitar picking en prachtige songs. 

“De grote Guy Davis, geroemd als een van de grootste hedendaagse Amerikaanse bluesartiesten. Iemand die zijn publiek inpakt met zijn doorleefde, bezielde performances en zijn bevlogen akoestische blues. Kippenvel gegarandeerd. ” — Keys and Chords