archived Egidio Juke Ingala & The Jacknives feat. Alex Schultz 21/02/2022

Egidio Juke Ingala & The Jacknives feat. Alex Schultz

Introductie

Italië en the blues, het is geen evidente combinatie. Het tegendeel wordt bewezen door Egidio ‘Juke’ Ingala. Hij groeide op in Milaan (Noord-Italië) en na veel met Jazz bezig geweest te zijn, heeft hij zich uiteindelijk tot de blues bekeerd. Egidio was zwaar onder de indruk van de ‘Blues Harp’ (mondharmonica) van Little Walter op een Muddy Waters plaat. Sindsdien is het voor hem het meest evidente blues instrument (unique, intense, scratchy, emotional), samen met een gitaar. Zijn nickname ‘the Juke’, tevens van een nummer van Little Walter, herinnert hem aan zijn grote held, en maakt ook duidelijk dat Egidio de ‘Blues Harp’ heel serieus neemt. 

Tegenwoordig zijn ‘the Jacknives’ zijn vaste metgezellen. Deze ‘Old school rockin’ Blues Roots band’ belooft een explosieve set te spelen van Chicago en West Coast blues. 

The Juke’s vruchtbare samenwerking op enkele platen met uit Los Angeles afkomstige bluesgitarist Alex Schultz (New York, 1954) resulteert in het feit dat Schultz regelmatig nog mee op tour gaat, zo ook in Banana Peel. 

Het belooft een energetische, swingende avond te worden! Met knaldrang verkozen tot woord van het jaar 2021, is dat exact wat we nodig hebben!

Line-up

Egidio Juke Ingala: Harp & Vocals
Alex Schultz: Guitar
Marco Gisfredi: Guitar
Max Pitardi: Bass
Enrico Soverini: Drums