archived Chicago Blues Festival 20/11/2022

Chicago Blues Festival

Introductie

Toronzo Cannon, geboren in Chicago in 1968, bracht zijn jeugd door in de buurt van de beroemde Theresa's Lounge. Daar zag hij de stamgasten Buddy en Junior Wells voorbij komen, die in de jaren '70 het toneel vormden van deze mythische club.

Hoewel hij opgroeide in een familie van muzikanten, kocht Toronzo pas op 22-jarige leeftijd zijn eerste gitaar en begon hij te spelen, geïnspireerd door zijn idolen Buddy Guy, Albert King, Lil' Ed, enz.

Toronzo, die werkzaam was als buschauffeur in Chicago, was lange tijd tevreden met een carrière als sideman. Hij stond achter de gebroeders Brooks en andere bluesmannen in de stad, tot hij in 2002 zijn eigen groep oprichtte. In 2003 volgde zijn eerste - zelf geproduceerde - album. Hij was gespot door Delmark en tekende voor twee veelgeprezen platen bij het label van Bob Koester.

In 2016 rockte hij een nieuwe dimensie binnen met een nieuw - zeer persoonlijk - album "The Chicago Way". Dit keer bij het label Alligator. Het bracht hem grote bekendheid en katapulteerde hem tot een van de meest prominente bluesmannen van de stad. Zijn blues ademt Chicago sound maar zijn moderne arrangementen en zijn soulvolle stem geven deze jonge vijftiger de nodige energie - die hij graag deelt!

Toronzo Cannon laat zien dat er geen leeftijdsgrens is voor het starten van een professionele carrière in de muziek, en zeker niet in de blues!

Om deze set compleet te maken, wordt Toronzo Cannon vergezeld door twee jonge talenten uit de Chicago-scene: de jonge zanger/gitarist Ivy Ford wiens energie en talent zijn opgemerkt door alle groten van de stad en Joey J. Saye, gitarist en zanger, eerste zoon van een immigrantenfamilie uit Liberia. Op 12-jarige leeftijd ontdekte hij de blues en verkende het universum van deze muziek door zijn Afrikaanse roots toe te voegen.

Line-up

Toronzo Cannon: guitar/vocals
Brian Quinn: bass
Adam Pryor: keyboard
Melvin Carlisle: drums
Joey S. Saye: guitar/vocals
Ivy Ford: guitar/vocals