archived Bruno Deneckere & Kathleen Vandenhoudt 11/12/2023

Bruno Deneckere & Kathleen Vandenhoudt

Introductie

Naar 2024 op troubadour-roadtrip

Bruno en Kathleen, Kathleen en Bruno.  Dat die twee ooit samen een plaat zouden uitbrengen, stond in de sterren geschreven. In 2023 hadden ze dat zelf ook door: Sharing the Blues is hun eerste worp, en wat voor één.  De titel van het album kon niet toepasselijker zijn.

Kinderen van 1969, de Chateau Petrus van de Vlaamse blues-, soul en countryscene en ja hoor, ze worden nóg beter en rijper met de jaren.  Beiden stonden op de planken van zowat alle intieme kroegen, smokey bars én grote podia en uiteraard zijn ze voor Banana Peel verre van onbekenden. 

Virtuoos gitaarspel, uitmuntende soleerkunsten, emotionele doch krachtige vocalen, dat alles en veel meer mag je van dit duo verwachten.  Ze brengen een repertoire aan zelfgeschreven nummers waarvan de echtheid onder je vel kruipt.  Mét een dosis ondeugendheid, een flinke klets humor en de nodige knipogen, dat spreekt.  Deze twee zijn singer-songwriters pur sang die het beste in elkaar naar boven halen en ze brengen een exceptioneel harmonieuze set die niemand onberoerd laat.

Godver ja, gewoon ja, dat is het, die blues van ons. De perfecte afsluiter van 2023, meer valt daar niet over te zeggen.