archived Big Creek Slim 12/09/2022

Big Creek Slim

Introductie

Big Creek Slim is de afgelopen jaren een Europese bluessensatie geworden. Door op bluesfestivals en in clubs te spelen in Noord-Europa & Scandinavië, worden meer en meer mensen gebiologeerd door zijn unieke en grote bluesstem. In zijn stem hoor je echo's van de grootste bluesartiesten aller tijden, zoals Muddy Waters, Howling Wolf en John Lee Hooker. Zijn gitaarspel past perfect bij zijn stem - net als zijn mentoren decennia geleden, elektrificeert hij rauwe en hypnotiserende country bluesritmes en brengt ze naar de juke-joints van grote stedelijke steden.

Big Creek Slim, ook bekend als Marc Rune, is geboren en getogen in Ikkast, een klein stadje in Midden Denemarken. Hij reisde in 2008 een poosje door de Verenigde Staten en speelde en schreef muziek. Het jaar erna begon hij ook zijn opnamecarrière. Sinds 2015 neemt hij op voor het Deense ‘Straight Shooter’ label, en tot nu toe hebben al zijn platen de titel ‘Best Blues Album’ van de Deense Blues Awards gewonnen en ook nog eens veel aandacht en airplay gekregen in verschillende delen van de blueswereld. Hij woont nu een deel van het jaar in Florianopolis, Brazilië, en een deel van het jaar in Denemarken – tourend tussen Europa en Zuid-Amerika.

Zijn internationale touringband bestaat uit de Deense harmonicameester Peter Nande, die ook als producer werkte voor zijn albums bij Straight Shooter.

De ritmesectie bestaat uit Jaska Prepula (bas) en Mikko Peltola (drums), die beiden al decennia gespecialiseerd zijn in het spelen van traditionele blues, en ooit gespot zijn op tournee met Amerikaanse bluesartiesten zoals RJ Mischo, Mark Hummel, James Harman, Barrelhouse Chuck, Mitch Kashmar en vele anderen, evenals hun vaste band uit het noorden, Tomi Leino Trio.