archived Banana Peel Blues Band en Jan De Bruijn 05/09/2022

Introductie

The Banana Peel Blues Band is ondertussen genoegzaam bekend. Oorspronkelijk werd gespeeld met wisselende bezettingen als voorprogramma voor internationale artiesten die Banana Peel aandeden. Het duurde echter niet lang of de groep sloeg zijn vleugels uit en werd een graag geziene gast overal te lande. Ze verschenen op verschillende festivals, gingen op tournee met de Canadese blueszangeres Theresa Malenfant en namen een eerste CD op (Live at the Banana Peel). Hun ambitie bestaat erin om een gevarieerde set te brengen die zowat alle stijlen uit de elektrische gitaarblues overbrugt: van klassiekers als T-Bone Walker en Willie Dixon tot recenter werk van Omar and the Howlers en Robert Cray.

De groep is echter meer dan muziek! Ze fungeren ook, met evenveel inzet, als uitleendienst voor Banana Peel: onvindbare versterker nodig? Willy en Pascal vinden hem wel! Hun back-line staat steeds ter beschikking van de muzikanten, die dikwijls verbaasd zijn over zoveel solidariteit.

Daarom alleen al verdienen ze een plaats op ons podium. Het feit dat ze geen moeite moeten doen om gastmuzikanten te vinden zegt veel over hun kwaliteit: gedegen muzikanten die doen wat ze het liefst doen: muziek maken. Dit jaar versterkt Willy de band met vrienden die ook hun sporen verdiend hebben op verschillende podia:

  • Marino Noppe, de gitaartovenaar uit Meulebeke wordt beter met de jaren. Iedereen die hem ooit aan het werk zag, en dat zijn er velen, gaat meestal naar huis, diep onder de indruk van zoveel klasse…
  • Jan De Bruijn, die eerder dit jaar reeds een gesmaakte passage maakte in Banana Peel en dus zeker geen onbekende is voor het Banana Peel publiek, en in bluesmiddens in het algemeen

Line-up

Pascal De Muynck, vocals, gitaar
Willy De Vleeschouwer, gitaar
Didier Feys, drums
Carlo Van Belleghem, bass
Dominique Van Tomme, keyboards

Special guests

Marino Noppe, vocals en gitaar
Jan De Bruijn, vocals en gitaar